Astra mellé élményautót

2011.05.01. 08:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Sziasztok!

30 éves vagyok, és a következő tanácsot kérném. Szürke, dízel, H Astra céges autóm mellé keresek egy hobbi/élményautót.

A következő elvárásaim vannak.

- a vételi ár max. 2-3m Ft között legyen
- második autóként évente max. 5000km-ert fogom használni
- évente 3-4 alkalomnál többet ne kelljen szervízbe vinni, éves fenntartási költség uzemanyag nélkül max 300 eFtév
- működőképes, szép autót szeretnék venni
- élményautót szeretnék (roadster, kabrió előnyben, hiszen ahogy J. Clarkson is megmondta, még kopaszodás előtt érdemes kabriót venni)
- inkább szép legyen, mint feltétlen sportos, vagy dinamikus
- legyen egyedi és nagyon szerethető

Én a fenti szempontok alapján most az Alfa Romeo Spider 3. (1982-1990)  vagy 4. (1990-1994) generációs modellt néztem ki magamnak. Mo-on most ebbol egy darab van eladó, valószínű külföldről kéne behoznom (Nemetországban, Ausztriában, Olaszországban legalább 10-15 darab eladó 2-3 m Ft között egész jó állapotban).

Mit tanácsoltok? Érdemes belevágni? Nekem csorog a nyálam erre a kocsira, mióta Párizsban egyszer megláttam a belvárosban). A fenti pénzügyi elvarasokból ki tudok egy ilyen autót hozni?

Köszönettel,

-Bálint

Tisztelt Uram!

Mivel élményautóról van szó, a saját szívére kell hallgatnia. Ész érveket ne várjon ilyenkor. Ha az eszére hallgat, kabriónak vegyen pl. egy szép Mazda MX-5-öst, vagy egy biztonságos (bukókeret, masszívabb kasztni, övfeszítők) Golf III-IV kabriót fele ennyi pénzből. Ezek kiszámítható élményautók, ha jó példányt talál, úgy autózhat pár évig, hogy nem kell közben megtanulni az autószerelő és karosszéria lakatos szakmát.
Ha a szívére hallgat, akkor vegye fel a kapcsolatot az Alfa Romeo Klub-bal, http://www.alfaromeoclub.hu/ és próbálja ki az áhított típust. Pár lelkes tag részletes tanácsokkal tud szolgálni Önnek a honnan, mennyiért, mire vigyázzunk és a miért ez a legszebb autó kérdéskörökben.
Üdv: Weltauto