Német vagy svéd kombit?

2011.05.16. 17:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző! Pár hete agyalok és próbálok tájékozódni, hogy a család bővülés miatt esedékes nagy csomagterű autó ügyében mit is lenne a legjobb vásárolni. A babakocsi és a gyermek járulékos csomagmennyisége miatt nagy szedán, egyterű vagy kombi az irányvonal, de a fő kérdés: max 2 millióért egy 5-6-7 éves Opel Vectra, egy Saab 9-5 vagy esetleg 1 Volkswagen a legjobb megoldás? Előre is köszönöm a választ, az iránymutatást.
Üdv, Szalkai Gergő

Kedves Gergő!

Ízlések és pofonok különbözőek. Kérdésére nehéz objektív választ adni. Néhány tipp, amivel szolgálhatok:
Ritka, nagy teljesítményű autót (Saab) nem javaslok csak azért, hogy a babakocsi beférjen. Ennyi pénzből lehet, hogy talál jót, de ha valami elromlik rajta, az felboríthatja a családi költségvetést (feltéve, hogy nem úri passzióból szán ennyit autóvásárlásra). Ha csak a méretet, gazdaságosságot, megbízhatóságot nézzük, az Opel Zafira, VW Touran, VW Caddy Combi jó választás. Tartósság, méret tekintetében utóbbi talán a legjobb, ha az ember megbarátkozik a kicsit puritán belsejével, kellemetlenebb rugózásával. Haszonjárműnek készült, és elképesztően sokat kibír (az élet pofonjaiból és súlyból is). Octavia kombival is nagyon jók a tapasztalataink, még a rendőrök sem tudták elpusztítani őket. De francia és olasz autóból is választhat, pl. a Megane Grandtour is jó döntés lehet. Legalább ilyen fontos a típus fajtáján túl az autó állapota, az előéletének megismerhetősége, az eladó személye.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.