Autóvásárlás külföldön

2011.05.19. 16:09

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

1 évig külföldön fogok dolgozni, cipruson, és kellene egy autó. Egy autókölcsönző cég ad el pár Mitsubishi Carisma 1.3 2003-ast 2500 EUR körül (ABS, légkondi, légzsák). Megéri? Frissen szervizelve, vizsgáztatva.
1. Nem tudom mennyire jó ötlet korábbi bérautót venni, egyrészt sokan használták már, másrészt meg gondolom rendszeresen volt szervizelve.
2. A "népítélet szerint" jó autó, de csak az 1.6-ról találtam véleményt. Nem túl kicsi az 1.3-as motor ehhez az autóhoz?
1500-1800 körül lehet kapni 1995 körüli Hondákat (pl. Civic), Mazdákat (323, 626). Mit tanácsol? (légkondi feltétel).

1. A bérautó Magyarországon jó vétel lehet ha nem volt komolyabban sérült, és nem egy vadállat használta, főleg ha egy nagy nemzetközi bérautós cég adja el. A leharcoltság azonnal meglátszik rajta, a gyári garancia pedig biztosíték, hogy ne legyen meglepetéseink. Ezeket márkaszervizbe hordták, szakszerű karbantartást kaptak, sokszor céges autóként futottak, akár végig egy dolgozó keze alatt (persze vannak kivételek). Cipruson nem tudom, hogyan működik a rendszer. Egy márkaszervizben történő átvizsgálás sokat segít a döntésben.
2. Magyarországon nem árulták az 1.3-as Carismát, ilyet még mi sem láttunk. Próbálja ki, hogy mennyire erős.
Inkább kicsivel többért vegyünk jót, mint kevesebbért rosszat: újjáépíteni sokkal drágább egy autót, mint eleve jóként megvenni, és javítás nélkül továbbadni pár év múlva.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.