Családi autók 7 fő fölött

2011.05.24. 10:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdv,

Volt egy családi autós cikk olcsón fenntartható használt autókról.
A kérdésem, hogy mit tudnak/tok ajánlani, ha egy 7 fős családról van szó, és nem szeretnék sok milliót költeni egy mai műanyag autóra, hanem olyat keresek, ami kis törődéssel, vállalható szervizigénnyel még sokáig elvisz. Nagyon tetszik Csikós felfogása, én is hasonlóan gondolkozok: csak azért, mert egy autó öreg, az még nem feltétlenül rossz.

Köszönöm
Tamás

Tisztelt Uram!

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsam. Egy idősebb autó nem lehet olcsón megvehető és olcsón és kevés időráfordítással fenntartható. Ha ez így lenne, néhány autómániás tehetős bohém kivételével minek venne bárki is új autót? A három jellemző egyszerre sohasem teljesül úgy, mint a jó olcsó és gyors munka. A hivatkozott cikkben szereplő autók 11-13 litert esznek - tapasztalataim szerint kizárólag nagyon kíméletes vezetési stílusnál. Ebben az árkategóriában 7 személyes autót nem tudok ajánlani. Ami van eladó, mind olyan, ami talán elmegy a következő vizsgáig, de utána sokezres összeget kell folyamatosan beletolni, ha hosszú távra gondolkozik. Ha nem szeretne sokat foglalkozni a javítgatással, beázással, téli nem indulással, és biztonságban szretné tudni a családját (mindenkinek biztonsági öv, és fejtámla), legalább 1.5-2.0 millió Ft kell ahhoz, hogy egy jobb állapotú VW T4, Toyota Hiace, Renault Traffic kisbuszt megvehessen. Mindhárom típus megbízható, tartós autó kb. ebben a sorrendben, de sok buktatóval az üzemeltetési körülmények miatt. Nyugodtan adhat egy fél évet is egy kevéssé fényezett, hidegen jól induló, nem füstölő, szép belsejű, találására, mert borzasztóan lelakott, vagy túlárazott autók uralják a kisbusz piacot.

Üdv.,
Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.