Mire cseréljem a csodabogárgyöngyszem Swiftem

2011.05.26. 09:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Elérkezett az idő, hogy lestrapált, de remekül megszolgált Suzuki 1.3 Swift ('93) csodabogárgyöngyszemembe sem több kilométert, sem több forintot nem kívánok beleadni, és egy számomra új, de a piac irányából nézve használt gépjárművet szeretnék vásárolni. Eleddig csuppa japán kategóriában gondolkoztam, olyan másfél milka tehéncsoki lenne rá beáldozható a családi malacos perselyből. A kiszemelt áldozatok között Honda Civic, Mazda 6, Toyota Corolla versenytársak szerepelnek. Az lenne a kérdésem, hogy Ön melyiket ajánlaná ezek közül jó szívvel? (Vagy ilyen árkategóriában mi számít titkos favoritnak egy szuzkás káder káderesnek?)

Üdv,
PíTí

Kedves PíTí,

másfél millióból már könnyen kapni első gazdás, lenyomozható Civicet és Corollát, van sok belőlük a piacon. A megbízhatósággal nincs baj egyiknél sem, ha nem voltak törve, a korrózióval sem lesz jó ideig gond. A matematikai esélyek nem kedveznek a Mazdának. Ebből sokkal kevesebbet adatak el anno, így a piacon is kevesebb van, általában csak több pénzért lehet ismert előéletű, jó állapotú autót venni.

Üdv.,
Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.