Első autót 300-ért

2011.05.29. 07:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdv!
Lassacskán meg szeretném venni életem első autóját. Kb 300 ezer Ft-ot szánnék rá. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit ajánl? Nézegettem Corsákat, de jobb állapotúak 300 ezertől kezdődnek, nekem meg abban már benne kéne lennie az átírásnak is. Fiestát láttam olcsóbban, egész szép állapotban. A kérdés az, hogy érdemes e egyátalán ilyen kategóriájú autót vennem? Jelenleg nagypapám 20 éves 1300-as Lada Samaráját hajtom. És van egy Aprilia SR robogóm, de úgy gondoltam azt eladom és annak az árát kiegészíteném. Esetleg beszéljem rá a papámat és számítassuk be a szamarat? Egyátalán van még olyan kereskedő aki beszámít egy Ladát?

Köszönettel:
Bálint

Tisztelt Olvasónk!

Első autóm egy Bogár volt, és gyönyörű emlékek kötődnek hozzá. Majd ha a fiam olyan korba ér, megkapja a már pár éve félretett Bogaramat (ez már egy másik). 250 000-ért már kapni jót, ezt javaslom. Egyszerűen javítható, könnyen megtanulhatja rajta az autózás szebbik korszakának fogásait, mint gyújtásállítás, szelephézag állítás, zsírzás. Mindezzel együtt egy olyan autó, ami ha benzin és olaj van benne, elmegy a világ végéig. Ráadásul ha majd pár év múlva el akarja adni - ha csak nem lakta le nagyon - még többet kaphat érte, tehát befektetésnek sem rossz. Corsa, Lada esetében ez az értékmegtartás és a csajok rajongási effektusa elmarad. Ha Bogár mellett dönt, akkro viszont ígérje meg, hogy nem vágatja le a tetejét!

Üdv.,
Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.