2011.06.03. 11:44

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözletem,

olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van egy lejárt külföldi okmányos autóm. Gázzal szerelve. Külföldön rakták bele a gázt. Milyen papírok szükségesek ahhoz, hogy forgalomba tudjam helyezni? Megvan hozzá a kinti adásvételi, kinti gázpapír, vámpapírok, kinti forgalmi. Ezek az okmányok elegek-e ahhoz, hogy gond nélkül forgalomba lehessen helyezni? Tudom, van még reg. adó, ilyenkor hatósági műszakira kell vinni és a tartályt is nyomáspróbáztatni kell. Ezek után elvileg forgalomba lehet helyezni?
Köszönöm válaszát!

Tisztelt Olvasónk!

Jól tájékozódott, ez a teendő: az autót a lakhely szerint illetékes Közlekedési Felügyeletre el kell vinni egy forgalomba helyezés előtti műszaki szemlére. Itt elmondják, hogy milyen további vizsgálatra van szükség. Amennyiben a tartály jóváhagyott (beütött E-jel), és van hozzá tanúsítvány, annak lejárati dátuma a tartályban is be van ütve, és még nem járt le, nem kell nyomáspróba, elég egy gázbiztonsági szemle egy autógázos szervizben.

Üdv.,
Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.