Hogyan vegyünk LPG-s autót

2011.06.06. 16:09

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Autóvásárláson gondolkodom, és felmerült az LPG-s autó vásárlásának lehetősége, mivel a cél a gazdaságos üzemeltetés. Kérdésem az lenne, hogy mire kell figyelni egy LPG-vel szerelt használt autónál? Mit kell tüzetesebben megnézni? Felmerült, hogy egyáltalán érdemes-e ilyen autót, venni mivel a tényleges km futása ezeknek vélhetően magasabb az átlagnál.
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel, Tamás

Tisztelt Uram!

Ha szakszerűen szerelték be a gázszettet, korróziós gondokkal nem kell számolni. Sajnos szervezetten csak a Skoda foglalkozik a kérdéssel, a legtöbb általunk eladott LPG auto is ilyen márkájú. Az LPG üzem a motor mechanikának, katalizátornak jót tesz. Tapasztalataink szerint ezekre a részegységekre a tiszta, korommentes égés jó hatással van, elég megnézni egy 15 000 km-t futott gázos auto nívópálcáján a mézszínű olajat. Ahol gondot jelenthet a gázos üzem, az a benzintartály gumialkatrészei. Ha tisztán gázos üzemben volt használva az autó, a benzintankban levő 2-3 éves üzemanyag olyan változásokon megy át, ami idő előtt elöregíthet egyes gumielemeket. Ezek hibája viszont a benzinszagból észrevehető, és az esetleges javítás sem visz csődbe. Mivel sokkal olcsóbb a gázos autóval járni, és használtként már csökken a gáz miatt felár, mindenképpen jó ötlenek tartom, ha gázos autót keres.

Üdv.,
Weltauto