Nincs boyracer-autó kétmillióért?

2011.06.19. 12:26

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Második autónak keresek erős (200 LE feletti) lehetőleg 4 kerék meghajtású és 4 személyes megbízható japán autót, mivel tudomásom szerint ilyeneket csak ők gyártottak. Végigfutva a fejemben elsőre a Subaru Impreza wrx és a Mitsu EVO jut eszemben, de azokból jó állapotút 3 millió Ft alatt nem igazán találtam. A 2 közül valamelyik lesz a távoli jövő, most viszont valami olcsóbb autóra lenne szükségem, ami egy esetleges nagy felújítás után már megbízhatóan szolgálna évi kb 10 000 km-t. Szóba jöhet még a 2 ülés ellenére a legendás Honda S2000, elsősorban mert nem turbós, félek az öreg autó + turbó párostól. Suprát, Skyline-t, NSX-et normálisat nem is találtam a magyarországi kínálatban, a külföldiek ára pedig horror. Valamint rátaláltam egy titkos mai szemmel nézve is high-tech favoritra: a Mitsubishi 3000 GT VR4-re.

Keret felújítással együtt 2 millió Ft.

Érdemes-e ilyen szűk pénztárcával ilyen kocsit keresni? Mire számítsak?

A választ előre is köszönöm!

Üdv: Szabolcs

Kedves Szabolcs!

Véleményem szerint is kevés a 2 millió Ft ilyen célra. Ha csak élményautó kell, inkább gyűjtsön, mert ennyiből egy romos autót megvehet, amit aztán még egyszer ennyiből iszonyú időráfordítással tud majd csak feljavítani.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.