Másfél milláért használható autót

2011.06.30. 12:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Totalcar!
Szóval én is 1-1,5 millió között szerenék autót vásárolni. Mivel szeretek vezetni, fontos a vezetési élmény a választásnál. Városban illetve autópályán is egyaránt használnám. A fogyasztásnál jó lenne ha 10 alatt lehetne tartani. Benzin, dizel mindegy. A felszereltségi szintnél a sok extra jó lenne. Amiket nézegetek Saab 9-5 99-03 2,0t-2,3t. Ha van jó ötlet szeretettel várom.

Üdv:
Csaba

Tisztelt Uram!

A Saab ebben az árkategóriában érdekes kaland. Ritka autó, és kevés van a piacon, ebből eredően egy külön kis világ. Az összegyűlt tapasztalataink alapján:
A 98-2002 közötti 9-5-ösök jó konstrukciók, bár gyakori, de kiszámítható hibákkal. Pl: a gyújtáspanelnek nincs hűtése, nyáron melegben egyszerűen elromlik (nem túl drága a csere), a kijelzők (SID panel) pixeljei szoktak eltűnni, ezt fel tudják újítani 50 ezer körül. Automataváltó elektronika időnként megadja magát, amihez szét kell szedni a váltót, és ez drága. A 2.0t nagyon pörgős, le van könnyítve, inkább a 2.3t-t válassza. Ez a motor finom vezetés mellett ötsebességes kézi váltóval tudni fogja a 9 litert, egyébként ha nyomja neki az ember, könnyen megeszik a 10-15 litert. Ha a futómű kopog, nem kell megijedni, az alvázkeretben sok a szilent (5-6 db), ami nem bírja az itteni útviszonyokat, de olcsó a cseréjük.
Mindenképpen keressen garanciális autót, márkakereskedésben, igazolható előélettel, vannak a típusra szakosodott, korrekt vállalkozások.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.