Autóvásárlás meghatalmazással

2011.07.02. 08:28

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Vásárolnék egy autót, ezzel kapcsolatban kérném a segítségét. Az autó itthon van, de olasz papírjai vannak. Az adásvételi félig van kitöltve (olasz részről), és kétnyelvű( nincs rajta személyi szám pl. csak név+lakcím) Itthon egy magyar embernél van, akinek meghatalmazása van arra, hogy itthon eladhatja. Forgalmi+törzskönyv van.( az autó az olasz nevén van.) Nekem kicsit gyanús a helyzet. mit javasol?
Köszönettel:
A

Tisztelt Uram!

Én az ilyen történetektől mindenkit óvok, kollégáimmal együtt. sok csalással találkoztam, amik hasonló módon kezdődtek. Vegyen olyan autót, aminek Magyar papírjai vannak, vagy szerződjön a külföldi tualjdonossal személyesen. Honnan tudja, hogy az Ön elé tolt kitöltetlen papírból nincs még 3 darab, amivel egy párszor még eladhatta a kocsit a meghatalmazott? Mi a garancia, hogy eredetiek az aláírások?

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.