Volvót vennék, szabad-e?

2011.08.03. 13:25

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Egy Volvo S40 (1998-2000 évjárat) 1.8 vagy 2.0 benzines vásárlása előtt állok.
Mennyiért érné meg venni egy ilyen típusú gépjárművet? A vásárláskor mik a főbb dolgok, amikre oda kell figyelni vagy meg kell nézni?

Tisztelt Olvasónk!

Az S40 nem számít megbízható, tartós autónak. Magas fogyasztás, gyakori váltóhibák, gyakori elektronikai hibák, nagy értékcsökkenés jellemzik. Benne van viszont az ABS, oldallégzsák, egy idő után a fejlégzsák is széria lett. Rozsdásodás nem jellemző, kivéve, ha szakszerűtlenül javították. Renault váltó van az 1.6, 1.8, 1,8i motoros autókban, ezért inkább a Volvo váltós 2.0, vagy 2.0T-t javaslom. 750-800 e Ft körül érdemes venni.
Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.