Új alsó-közép vagy használt közép?

2011.08.19. 10:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!
Első gépjárművásárlás előtt állok és két lehetőség közül kell választanom, erről szeretném kikérni véleményét. (keret max 4,5 M)
1. lehetőség: Kollegám eladja a 2006-os 3-as BMW-t (320d, 90 000 km, fullextra kivéve automata váltó) 4,0-4,5 millió Ft-ért. Ismert az autó előélete, így nem zsákbamacska.
2. lehetőség egy 0 km-es Chevy Cruze 1.8 LT 4M Ft vételáron fullextrával. 3 év gari, 3 év assistance, mindezt úgy, hogy a kínálatot látva 2 év alatt nem olyan vészes ezeknek az autóknak az értékvesztése (kb. 500-700e Ft).

Eredetileg nem akartam új autót venni, de hosszú távú lízing mellett 2 évente be tudnám számíttatni a szalonnál és újat kihozni, s ez nagyon elgondolkodtató.
A kérdésem tehát, hogy új alsó-középkategóriás autó, vagy egy használt középkategóriás német.

Bevallom őszintén, annyi jót hallottam a Cruze-ról, hogy egyre inkább errefelé húzok. Nameg mégiscsak új és mégiscsak garanciális. A BMW-nél meg ott a turbó, amiben már majdnem 100e km van, nameg a budapesti utak jótékony hatása a futóműre.
Ön szerint melyik a jobb választás? Én a Cruse felé hajlok jelenleg.

Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Zoltán

Tisztelt Uram!

Saját meglátásaival egyetértek, igazából nincs mit hozzátenni. A szív a BMW-t választaná, az ész a Cruze-t. Döntse el Ön, hogy melyikre hallgat.


Pár szempont még:
- mennyit fog autózni (a dízel évi 30 000 km futás felett kifizetődő biztosan, ekkor kb. 300 000 Ft a dízel előnye évente, 8 liter benzin-, 5 liter gázolaj-fogyasztással számolva: ebbe belefér néhány javítás, és bízzon benne, hogy ezt nem kell évente rákölteni: ennél kisebb futásteljesítménynél, ha valami javításra szorul, már oda az olcsóbb autózás)
- koreai kocsi értékvesztése szerintem ennél nagyobb, min. 1 M Ft körül lesz két év múlva.
- casco díjakat is hasonlítsa össze
- az autó megközelítésének érzése, a vezetés élménye nehezen számszerűsíthető faktorok.

Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.