Kezdődik a nagybetűs élet

2011.08.30. 11:18

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Autóvásárláson jár a fejem. 19 éves leszek 23-án, és nyáron elköltözök szüleimtől, kezdődik a nagybetűs élet. Jelenleg is van autóm, amit durván a jogsim megszerzése óta használok, egy VW Caddy 1.9 PD TDI, amolyan "senki nem használta, hát használd te" címszóval adták nekem. Hogy őszinte legyek, egy fiatal, dinamikusan vezető emberhez nem ilyen autó illik, így szeretnék egy másikat. Az értékhatár olyan 3,5 millió lenne, és mindenképp dízelt szeretnék, és ami a legfontosabb: német legyen. Szeretném, ha a fogyasztás megállna 6-7 között, és azt is, ha hosszú út utánis frissen szállnék ki belőle (Bp-Pécs, Bp-Kaposvár, heti átlag kétszer).

Mit ajánlanál? Összegezve: nagyon sokat vezetek, és sokszor lenne hosszú út.

Köszönöm előre válaszodat!
Tibor

Kedves Tibor!

Sárgulok az irigységtől, hogy 19 évesen ilyen büdzsével keresel autót. Javaslatom: Audi A3 2.0 PD TDI, 140 lovas. Vannak szép, ismert előéletű magyar autók a piacon, ezekkel nem zsákbamacskát veszel. El a kezekkel a pörgetett órás külföldi vasaktól, mert igen költséges lehet hosszú távon a rendbetételük.

Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.