Suzukit, de milyet?

2011.09.29. 08:18

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Tanácsát szeretném kérni. Olcsón fenntartható, megbízható autót keresek. Volt már peugeot 106-osom Skoda Fabiám de egyikkel sem voltam elégedett, magas fogyasztásuk miatt. Úgy hallottam, hogy a swiftek keveset esznek és igazából régebben volt egy ezreshez nekünk is szerencsénk, az tudta az 5 litert. Kérdésem az lenne melyiket célszerűbb választani az 1.0, az 1,3 8v-t,esetleg az 1,3 16v-t? maximum 800 000 ftot szeretnék szánni rá. Szimpatizálok az 1,3 16v-vel mert szeretem, ha megy az autó, az ezrestől kicsit félek. Azonban erről a motorról semmi információm nincsen.

Esetleg, ha tudna más alternatívát azt megköszönném. Renault Clio-t és Accentet néztem, de 8-10 éves autóban nem szívesen vennék dieselt. Előre is köszönöm szépen válaszát.

Üdvözlettel,

Norbert

Kedves Norbert!

A Swiftek nem iszákosak valóban, főleg kíméletes vezetés esetén. Leginkább az 1,3-as, 8 szelepes kívánatos, mert viszonylag jó menetdinamikával 5 alatt elmegy. Az ezres terhelés alatt ugyanannyit fogyaszt, mint az 1,3-as, de sokkal lomhább. A 16 szelepes nem olyan takarékos.

A fogyasztásban jó, viszont a biztonság terén elég gyenge a Swift. A passzív védelem amit nyújt messze elmarad az említett Fabiától, és ha csattan az ember, azért ez igen fontos tényező. Erre is érdemes gondolni, nem csak a fogyasztásra.

Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.