Mondeo - Omega? Melyiket?

2011.10.18. 14:42

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Életem folyása úgy alakult, hogy vállalkozásom változása miatt okafogyottá vált a Ford Transit-om! Helyette szaladgálni viszont valami tágasat keresek a 3-400 ezres kategóriában! Nagy köbcentis benzinesre gondolok (eddig is 9-10 literrel jártam), és mindenképpen kombira!
A címben említett két modellre gondoltam
Szeretnék néhány jó tanácsot, hogy mire figyeljünk oda? Esetleg mik lehetnek a két modell típushibái? stb stb. Jó választások-e egyáltalán?
Köszönettel:
Réti József

Tisztelt Uram!
Ebben az árkategóriában nehéz konkrét tanácsot adni. Ha az autó 15 évig Magyarországon üzemelt, a természetes kopásokat, hibákat legolcsóbban, gyakran kevés szakértelemmel orvosolták. Azt válassza, ami jobb állapotban van, aminek lelkiismeretesebb gazdája volt. Ha nem volt törve, az Omega akkor is hajlamosabb rozsdásodni, kerékjáratok, ajtók alja, küszöbök, hátfal a legjellemzőbb helyek. Az ajtóhatárolóknál el szokott fáradni a lemez, egyszerűen kiszakad. A Ford Mondeók belső tere kevésbé tartós, mint az Omega: széteső műanyagok, zárak, ülések jellemzik. Ajtók alján szokott először előjönni a rozsda, egyébként jó a korrózióvédelme. Ennyi idősen bárhol elfáradhat mind a kettő: hengerfej, sebességváltó, féltengelyek, futómű, kipufogó stb. Lényeges minőségi különbség nincs a két autó között.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.