Allroad Quattrót vennék

2012.01.31. 12:55

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Szerkesztõség!

Fél év múlva esedékes számomra gépkocsivásárlás. 22 éves fejjel végicsorgattam a nyálam a BMW-ken, Merciken, de mindnél nagy volt a kompromisszum (clk200, 525tds). A prémiummárkából nem engedtem most sem, de kénytelen voltam egy sokoldalú autó mellett döntenem. Szeretném kikérni a véleményüket, hogy szabad-e egyáltalán C5 Allroadot venni, és ha igen, akkor mikre kell odafigyelni, melyek a legköltségesebb meghibásodások, stb. Megköszönném azt is ha le tudnának beszélni róla, de kérem ne ez legyen az elsõdleges cél. Amennyiben tudnának helyette másik autót ajánlani, ami alkalmasabb városba, de terepen is legalább ennyire (nem túl nagy elvárás) megállja a helyét azt szívesen veszem. Viszont kérem kerüljenek a Suzuki Jimnykkel, bár tisztában vagyok a nagyszerûségükkel, de fontos, hogy vagány legyen. Tessék, kimondtam. Válaszukat elõre köszönöm, addig is üdvözletem!

Tisztelt Olvasónk!

Az első Allroad Quattrók párszázezer km-ig megfelelő karbantartás mellett elpusztíthatatlanok. Azonban már 7 éves a legfiatalabb példány, így nehéz olyat találni, amiben nem 300 000 km-nél több van. Általában a sok km után elfáradnak a légrugók, illetve egy nem tömör rendszer esetén a kompresszor is leég a folyamatos üzemelés miatt, ezek javítása mind költséges mulatság. Vétel előtt okvetlenül tesztelni kell ezt. A 2.7 biturbo autókat általában a teljesítményük kihasználására vették, így ezek az autók mára a legrosszabb állapotúak. A 2.5 TDi adagolós dízelekkel nem szokott baj lenni, hosszú életű motorok. A főtengely szimmering szokott idővel folyni, ennek elég munkaigényes a cseréje.

Összességében egy nagyon stílusos, megbízható kocsi, de fokozottan kell figyelni az előéletére, mert egy elhasznált darab folyamatos feljavítása nagyon sok pénzt visz el.

Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.