Szabad-e dízel Megane-t venni?

2012.02.06. 16:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Totalcar!

A közeljövõben szeretnék vásárolni egy használt (2009 szeptemberi évjáratú) 1.9dci Renault Megane Grandtour-t. A Népítélet rovatban kevés vélemény van errõl a típusról. Az autóról annyit, hogy garantált futásteljesítményû (92 000km), törésmentes és eddig csak márkaszervízben járt a kötelezõ olajcsere stb. miatt. Arra lennék kíváncsi, hogy érdemes-e egy ilyen autót megvásárolni és ha igen akkor körülbelül mennyi idõ és km elteltével kell komolyabb költségekkel számolnom. Mennyire megbízhatóak motorikusan? Az autó belterében újszerû állapot uralkodik, motorikusan pedig nagyon jól megy.

Segítségüket elõre is köszönöm.

vendelkutya

Tisztelt Olvasónk!

Kérdése elvi jellegű, árat nem írt, így azt tudom mondani, hogy igen, van az az ár, amennyiért mindenképpen érdemes ilyen autót venni. A Megane-ok korábbi modelljeivel vannak tapasztalataink, ami egy megbízható, jó autó, kicsit az átlagosnál hamarabb kopó belsővel. Azt, hogy az autó mikor fog elromlani, Delphoi-ban tudnák pontosan megválaszolni. Üzemeltetési stílustól függően 90 000 km után aktuális lehet a lengécsillapítók cseréje, rövidesen a vezérműszíj, görgők cseréje. Esetleg eljöhet a következő 50 000 km során egy kupplung csere. Ezeken a szokásosokon kívűl, jellemzően elromló nagyobb értékű alkatrészről nem tudunk.

Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.