Kisautó kéne, de azért hely is legyen

2012.04.19. 14:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Autóvásárlás előtt állunk a Feleségemmel, amelyhez szeretném a segítségét kérni.
Az elképzeléseink a következők:
- a vételár ne legyen több 1,2 milliónál
- használt 5-6 év körüli (ez tud rugalmasabb is lenni)
- megbízható legyen, kis fenntartási költséggel
- alapvetően a fővárosban használnánk, de 2-300 km-es távokat is futnánk, illetve esetenként külföldre is mennénk vele kirándulni, nyaralni.
- kényelmesen elférjen benne legalább 2 felnőtt és 1 gyermek (gondolva a jövőre :)), de a parkolás se okozzon gondot.
- Hogy a Feleségemnek is kedvezzek, legyen szép és ahogy Ő mondaná, Cuki, de azért ne mosolyogjanak meg az emberek ha én ülök a volánnál

További adalékok:
Mindketten rendelkezünk jogosítvánnyal, bár egyikünk sem tapasztalt:
Feleségem 5 éve (bár ő szinte nem is vezetett azóta), jómagam 1 éve, de a szerencsének köszönhetően olyan 8000km van a lábamban, igaz ennek tetemes része autópályán).

Kérem a fentieknek megfelelően ajánljon néhány típust és ne tartsa magában mit érdemes tudni róluk (gondolok itt rendszeresen előforduló problémákra, illetve mire figyeljek, ha megtekintem a kiszemelt példányt)

Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Gábor

Tisztelt Uram!

Egy Citroen C3-ast érdemes kipróbálni, vidám formájával biztosan elnyeri a felesége tetszését, és nem fogják kineveteni, ha Ön vezeti. Az autó 1.4-es benzinmotorral sokat kibír, és fogyasztása is kedvező. A Citroennél fokozottan érvényes, hogy jó állapotú autót szabad csak megvenni, mert egy lestrapált példány helyreállítása sok bosszúságot és költséget jelent.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.