Astránál sok a 260 ezer km?

2012.11.04. 17:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Kinéztem egy 2005-ös évjáratú Opel Astrát (G). Tulajdonostól venném, akit ismerek. 260000km van benne. Az ára 200000 Forint. Tehát nem drága, csak soknak vélem a kilométert. Nem sok ez egy ecotec motornak? Én évente 5-6 ezer kilométert megyek, ebben benne van 1 nagyobb utazás pl. egy horvátországi nyaralás. Bírja ez még a hosszú utat? Egyébként főleg városban van használva (Egerben). Nincs túl felszerelve. Ablakok, tükrök manuálisan állíthatók. Légkondi van benne. Az árát jónak vélem, csak a kilométeróra állás nem tetszik. Jól látom a dolgot? Mennyit ér valójában? Érdemes megvenni, esetleg 1-2 alkatrészt kicseréltetni? Mennyi kilométerig érdemes ecotec motoros autót venni?

Mielőbbi válaszát vérva és előr is köszönve: Gellért

Kedves Gellért!

150 ezres óraállással jobb lenne? Na, ezért tekerik az órát! Mit szeretne venni, kilométerórát vagy autót? Ha jó az autó, vegye meg, ez sem fog elbomlani el 200 ezer fölött. Ha rendesen szervizeli, jó lesz az még 2-300 ezer kilométerig vagy tovább. Figyeljen a vezérműszíjra, cserélje, és ellenőrizze az olajat. Az ára? 200 ezer magyar királyi forint? És gondolkodik?  Ne haragudjon Gellért, de min? Ha Önnek nem kell, én szívesen megveszem.

Üdv
becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.