Mennyire becsületesek a németek?

2012.11.21. 14:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Zsolt!

mindig nagy érdeklődéssel olvasom a "nepperes" cikkeket. Tanulságos. 1-2 éven belül autócserére fogok szorulni és használt autót szeretnék, de külföldről, főleg Németországból. Prius vagy kis dízel egyterű a cél.

Kérdés, hogy ha pl. a mobile.de oldalon leszűröm első tulajra, km-re, vezetett szervizkönyvre, törésmentesre, nem céges autóra, és saját eladóra nem kereskedésre akkor mennyire lehet hinni annak ami ahirdetésben van? Hogy zajlik majd a dolog? Kinézem, levelezem, kimegyek, megveszem?

Válaszát előre is köszönöm

Üdv
Róbert

Kedves Róbert!

Kisebb eséllyel éri csalódás, de biztosra akkor sem mehet. Már Németország sem a régi. Sok esetben a "Privatanbieter" is egy török/arab/bármilyen kereskedőt takar. A behozatal menete: felhívja, megnézi, megveszi, hazahozza.

Üdv: 
becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.