2012.12.14. 09:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Uram!

Életem első autóját szeretném megvenni a közeljövőben, benzines autóra gondoltam, mivel évente olyan 10 -15 ezer kilométer autózással számolok, nem mindennapi munkába járásra hanem inkább kisebb-nagyobb kiruccanásokra-kirándulásokra használnám (akár külföldre is). 2000-es évjárattól és egymillió forint körüli értékben nézelődtem. Több márkát, típust is kinéztem, valamint azon belül is több motorváltozatot amik között nem tudom melyikek a megbízhatóbbak a jobbak. A kiszemeltjeim a következők:
Vw Golf IV 1.6 (101le vagy 105le)
Opel Astra G 1.6 (101le,103le vagy 105le)
Honda Civic 1.5, 1.6, 1.7
Skoda Octavia 1.6 (101le vagy 102le),
Ford Focus 1.6

Azért néztem főleg 1600 köbcentis típusokat, mert úgy gondolom, hogy a kisebb teljesítményűek már nagyon gyengék lennének, persze nem száguldozni szeretnék csak ne legyen gond ha előzni kell. Ami fontos az a megbízhatóság és az olcsó fenntarthatóság.

Segítségét és válaszát előre is köszönöm.

Köszönettel
Gábor

Kedves Gábor!

Az autók, amiket kinézett, jó választások, nem tartoznak a hisztis típusok közé, mind megbízhatónak számít. Az alkatrész olcsó, utángyártott és bontott alkatrész nagy mennyiségben van hozzájuk. Én Hondát vennék, pláne, ha Japánban gyártott, de Ön azt vegye, amelyik jobban tetszik vagy jobban magához illőnek érzi.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.