2012.12.15. 09:00

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűztő!

Rövidesen másik autó vásárlására kell rászánnom magam. Lényeges a legalább 5 személyes utastér és a nagy csomagtartó, ezért a következő autók benzines és dízel verziói között válogatnék a 600-900eFt-os árkategóriában:
VW Sharan
Seat Alhambra
Ford Galaxy
Renault Senic
Citroen Picasso
Mazda Premacy

Esetleg még szóba jöhetne:
Ford Mondeo kombi
Skoda Octavia kombi

Fenttartás, megbízhatóság ill benzinesek esetében az LPG üzemre alakítás lehetőségének szempontjából kérnék Önöktől segítséget.

Tisztelettel: György

Kedves György!

A Sharan/Alhambra/Galaxy trióból a benzinesek tíz liter/100km alatt nem fogyasztanak, a dízelek között rengeteg a letaposott bontószökevény. Az Ön által említett árkategória tetején vagy azon túl lehet jó dízelt kapni. A Scenicre, Picassóra, inkább elektromos bajok miatt szoktak panaszkodni, de nekem még nem volt rossz tapasztalatom velük. A Premacy japánsága okán szimpatikus nekem, de oda kell figyelni a rozsdára. Mondeóból, 2001 utáni benzinest vennék inkább. A dízel jó, amíg jó, de ha belenyúl egy rosszba az nagyon fog fájni, különösen az autó árához képest. A Mondeo helykínálata a legjobb ezek közül, az egy guruló táncterem. Az Octavia nagyon egyszerű szerkezet, kiforrott, jó konstrukció. Ezekből is inkább benzinest fog ennyi pénzért találni. Igazán jó dízel Octaviát ilyen árkategóriában nem lehetetlen, de nehéz találni. A gázosítással kapcsolatban nem tudok érdemben nyilatkozni, mert nincs az üzemeltetéssel kapcsolatos tapasztalatom, de nem biztos, hogy annyi idő alatt, amíg Önnél lesz az autó, visszahozza az árát. Ezt Önnek kell kiszámolnia, az autózási szokásait figyelembe véve.

Üdvözlettel: becsületesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.