Elég volt a Mercedes, jöhetne egy BMW

2012.12.22. 12:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tiszteletem

autó és márkaváltáson gondolkodom - 14 éve Mercedes a favorit - igy jött a képbe a BMW - 40 éves leszek, s még nem volt, de ez csak az én dilim - azon belül is az E46, valamiért a kombi jobban tetszik, mint a sedan.

A piacon elég sok darab fellelhető, általában import autók, ezzel nincs bajom, a km futás azért sok esetben megkérdőjelezhető, de ez van.

A kérdésem lényeg az lenne, hogy milyen motorral szerelt változat az, ami igazán jó, láthatóan sok diesel van, 318d illetve 320d, kevesebb a benzines változat, s az általam jónak, s megfelelőlen gondolt 320i az elég ritka.

Egyáltalán jól gondolom, hogy a 2000ccm benzines motor a legjobb választás, esetleg az 318 ugyanolyan jó lehet, annak ellenére, hogy kevesebb a teljesítménye?

Esetleg nyugodtan nézelődjek a dieselek között is, ott sem érhet csalódás?

Ami a használatot illeti, évi 5-6000km megyek, tehát a fogyasztás nem játszik nagyon nagy szerepet a döntésemben, szeretnék egy normális teljesítményű, relative megbizható autót, nem szálguldásra, de azért legyen benne erő.

A szervizelési költségei nem tudom melyiknek alacsonyabbak, remélem Mercedes szinten vannak.

köszönöm a türelmét, s várom válaszát.

J.

Kedves J!

Benzinesből jó eséllyel talál kevésbé visszatekert darabot, és ilyen alacsony éves futás mellett nem is nagyon van értelme a dízelnek. A kombi nekem is jobban tetszik, szerintem is jobb a formája. A 320-as motorméret már ad némi vezetési élményt is, de a 318-asnak is elég a teljesítménye a normális haladáshoz, és jól is fogyaszt. A költségei nem veszélyesek, nagy választékban van utángyártott és bontott alkatrész is.

Üdv:

becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.