Kombit, de Volkswagent, Audit nem

2012.12.26. 18:56

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző.

Szeretnék venni a párommal egy autót. Csak kombi jöhet szóba,mert Németországban dolgozunk és havonta járunk haza legalább egyszer minimum.Sokszor hárman jövünk,szóval kell a hely. Elsődleges szempontok: Megbízhatóság, biztonság, kényelem, nagy térfogatú csomagtartó.Későbbiekben vontatnék is vele. Az erre a célra szánt összeg 3000-3500 euró,amiért kint már van minden.

Számításba vett autók:
Mazda 6 Sport Kombi
Audi A4 2.5 Tdi Avant
Mercedes A-Classe kombi 270 cdi
Volkswagen Passat kombi 2.5 Tdi

Nagyjából ezeket nézegettem,bár az Audival és a Volkswagennel kapcsolatban fenntartásaim vannak az alapján amiket látok,hallok. Tisztában vagyok vele hogy egy autó megbízhatóságát nagyban befolyásolja,milyen tulajdonosa volt.Mi sem bizonyítja jobban,mint főnököm B-omegájában lévő több mint 400.000 Km gond nélkül. Önök szerint melyik autó lenne a célnak leginkább megfelelő?

Illetve ha ezek közül mind para,akkor szívesen hallanék pár titkos ajánlatot!

Előre is köszönöm!

Tisztelettel: Krisztián

Kedves Krisztián!

Az Ön által preferált típusok közül az A4/Passat 2.5 TDI motorral szerelt autókat nem ajánlom, a következők miatt. A vezérműtengely szeret elkopni akár 200 ezer kilométernél is (tiszta vicc), de a múltkor láttam Németországban egy 170-ezret futott, szervizkönyves A 4-est ilyen problémával. Jellemző még rájuk a turbó és adagoló probléma, olyan nagyon nem is megy, de legalább sokat (tíz liter) eszik. Az 1.9-es motorral szerelteket azonban minden további nélkül, ugyanazt a tempót lehet vele erőlködés nélkül autózni, és 6.5 liter körül elmennek. A Mercedes esetében gondolom a C osztályra gondolt, nem az A-ra. A 270-es motor mellet számoljon a 220-assal is. A karosszériánál már lehetnek rozsdásodások a kerék íveken, ajtók élén, alján, a csomagtérfedélen, a rendszám alatt lévő műanyag elem alatt, illetve az elem szélénél. A Mazda 6 is jó választás lehet. Én azonban vennék egy 2003-tól gyártott Avensist, igaz az kicsit drágább.

Üdv

becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.