Impreza kell nekem?

2012.12.27. 11:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Rá vagyok kattanva a 2001-től gyártott kombi (kereklámpás, nem faceliftes) Impreza WRX-re.

Az a kérdésem, hogy egy ilyenből ha találtok tuning-mentes, jó állapotút (amennyire láttam 1-2 azért van a használtautón 2M körül), azzal mekkora szívást vennék magamra?

Napi használatban lenne, de távolságban havonta max 6-700 kilométert teszek meg.

Tisztában vagyok vele, hogy sokat fogyaszt és nem olcsó a fenntartása sem, inkább az érdekelne, hogy mennyire hosszúéletű maga a konstrukció, ha rendesen karban van tartva. Nem kuka-e a motor/turbó 150-200e km után?

Köszönöm.

Üdv,
Ádám

Kedves Ádám!

A Subaru híres a minőségről, ha talál egy tuningmentes autót, az sokáig jó lehet. Tartós, kiforrott konstrukció, a kötelező dolgokon kívül más nem szokott vele lenni. Egy karbantartott autónál, 150 ezernél még olajpára sem, vagy alig szokott lenni a motoron, nemhogy elromlana. Nyugodtan megveheti, egyedül a 2.5 literes trubómotorral vannak dugattyú-problémák, de ez nem az ön esete.

Üdv

becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.