Autópályára dízel kombit

2012.12.30. 14:16

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

11 év után lecserélném benzines Skoda Felicia kombimat. Az évi 35000 megtett kilométerre tekintettel (ebből 25000 az M1-es autópálya) dízelt szeretnék venni. A büdzsém 1.800.000-2.500.000 magyar forint. A hirdetések közt Astrákat, Focusokat találni bőven, de nehéz kiszűrni a lestrapált céges kocsikat. Alternatíva lenne az Octavia kombi, de érdekesnek tartom a Volvo V50 1,6-os dízeljét is. Egyszerűen olyan nagy a kínálat, hogy laikusként szinte lehetetlen eldönteni, melyiket válasszam. Kérem adjon tanácsot, hogy merre induljak. Ön szerint melyik lenne a legésszerűbb választás?

Mátyás

Kedves Mátyás!

Az Ön által felsorolt típusok jó választások, egyikről sem beszélném le. Az autóvásárlás sosem könnyű, és a Focus-ok, Astrák között tényleg sok a céges autó. Én elgondolkodnék a Kia Ceed, Hyundai i30 pároson is, nagyon jó autók, és van belőlük szervizkönyves, leellenőrizhető előéletű autó. Laikusként tényleg nehéz, de ha nem ért  hozzá, mindenképpen kérjen segítséget.

Üdv:

becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.