Német autót német földre

2013.01.01. 16:02

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Sziasztok,

Kb. 3-4 éves kombi, automata, alsó-közép,közép kategóriás dízel autót vennék (max. 80e km), főleg hosszú tavú utazásokhoz. Németorszagi vásárlás, németországi üzemeltetésű lenne es kb. 3-5 évre. Megéri a prémium a kategóriában avagy sem? Érdemes a német gyártást preferálni vagy inkább mégsem?:) Magyarul a kerdés: Skoda Octavia esetleg VW Passat vs. Mercedes C, BMW 3 kombik. Avagy inkább valami japán? (Mercedes, BMW ad(hat) 2 év garit még a 3-4 éves autóira)

Köszönöm!

Kedves Kérdező!

Az Octavia és a Passat esetében még előfordulhat PD TDI motor, ne azt, hanem CR TDI-t vegyen. A PD motor lehet nagyon jó és nagyon rossz is, nem érdemes kísérletezni. A Mercedes és a BMW közül majdnem mindegy mit vesz, mindkettő jó, pláne ennyi kilométerrel. Mindegyik alkalmas a hosszú távú túrákra, könnyedén tartják a 160 körüli vagy magasabb utazó sebességet. Hogy megéri-e? Ezt Önnek kell tudnia, mennyit szeretne autóra, illetve szervizre költeni, mert a prémium autónak prémium lesz a szervizköltsége is.

Üdv

becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.