Behoztam egy Fiatot, hol vámoltassam?

2013.01.20. 12:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Érdeklődnék,hogy egy külföldről, Olaszországból behozott Fiat Stilo 1.9-es gépjárművet hol kell levámoltatni? Vagy a regisztrációs adót hol kell befizetni, vagy egyáltalán mi az egésznek a menete? Itt van az autó, de el kell vinni műszakira, rendszámoztatni kell és tanácstalan vagyok. Ebben kérném a segítségét, Zala megyéből. Hol érdeklődhetnék? Köszönöm válaszát.

Üdvözlettel:
Maria

Kedves Mária!

Az autót először el kell vinni az Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, és levizsgáztatni. Utána, az NKH-nál kapott papírokkal elmegy a vámhivatalba, ott befizeti a regisztrációs adót. Harmadik lépésben, hóna alatt az összes papírral, elmegy az okmányirodába, ahol megkapja a rendszámot és a forgalmit. Eredetvizsgálatot nem kell csináltatni. Nem írta le, hogy Zala megyében hol lakik, ezért kérdezze meg a tudakozóban, hol vannak a legközelebbi hivatalok.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.