Kevesebbet fogyaszt de problémásabb a dízel?

2013.01.24. 11:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Kérlek, segíts, mert mindenkitől más tanácsot kapok... már nem látom reálisan a dolgokat.

Autóvásárlás előtt állok, mostanság szeretnék vásárolni maximum 2 millióért egy autót.

Volvo S40 2004 7.havit (ez már az új kasztni) néztem ki kétliteres dízelmotorral, óra szerint 260Ekm-rel... viszont sok helyen azt hallottam, hogy elég költséges lehet a dízel ebben a korban. Néztem ugyanezekkel a paraméterekkel (Volvo S40) 2004/7 havi 2.4 benzinest is...

Havi kb.2500 km-t utazok, vegyesen autópályán és városban használnám, leginkább Ausztriában. Számításaim szerint ekkora benzinessel járni(10 liter/100km vegyes használatnál) kb. 400-450EFt-tal kerülne többe évente, a dízelhez viszonyítva (6,5 liter/100km vegyes használatnál)

A kérdés az lenne: elképzelhető-e, hogy a dízelre éves szinten költeni kell 400-450Eft-ot? (nagynyomású szivattyú, porlasztócsúcsok, turbó stb.)

Mert ha nem, akkor véleményem szerint érdemes lehet dízelt venni, mert a benzinesre mindenképp kiadom a benzin miatt a korábban említett 400-450EFt-ot.

Viszont, ha valami csoda folytán a dízelnél megúsznám a drágább részek cseréjét, akkor mindenképp megérné a dízel.

Alternatívaként szóba jöhetne egy Volkswagen Golf 5-ös, 2005 évjáratú, 1.6 benzines, szerinted?

Előre is köszönöm a segítséget!

(bocs, ha kicsit hosszúra sikeredett a levél)

Üdv.: Kristóf

Kedves Kristóf!

A dízel még lehet nagyon jó 260 ezernél, nem kell mindjárt a teljes széthullásra gondolni. Egy ismerősöm S 60-as Volvojában 450 ezer van, és mindennap használja gond nélkül. Nem gondolom, hogy rá kellene költeni ennyi pénzt a dízelre, LEHET, hogy éveken át nem visz el nagyobb összeget a karbantartáson kívül. Ennél a futásteljesítménynél már várható egy kettős tömegű lendkerék csere (200-250 ezer forint), de nem biztos, hogy azonnal cserélni kell, lehet, hogy még sok van benne vagy már kicserélték. Informálja le! A fogyasztása valóban 10, illetve 6,5 liter, és évi 30 000 kilométernél már érdemesebb dízelt venni. Én meg merném venni a dízelt. A Golf V. 1,6-os nem egy rakéta a dízel Volvóhoz képest, jó autó, de a teljesítménye alapján kicsit kilóg a sorból. Autópályázásra inkább vennék egy nagyobb, nyomatékosabb motort.
Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.