Három gyerekkel mibe férünk be?

2013.01.31. 16:43

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Hamarosan megszületik harmadik gyermekünk, és mivel a gyerkőcök között eléggé kicsi a korkülönbség, szükségünk van egy olyan autóra, amelyben kényelmesen elférünk három gyereküléssel a hátsó üléssoron. A kiválasztásnál egy fontos szempont van: legalább manuális klíma legyen az autóban - ez egy egyterűben a nagy üvegfelületek miatt nyáron szinte nélkülözhetetlen. Személy szerint a VW Sharannak örülnék a legjobban, de elég sok panaszt olvasni a megbízhatóságára. A Dacia Logan MCV mellett az szól, hogy nagyjából szalonból hozom ki annyiért, mint amennyibe egy 7-8 éves VW kerül, de a Renault is lényegesen olcsóbb használtan. A Renault / Dacia párosról inkább gyakori, de apróbb elektronikai hibákat írnak - ezektől az autóktól "csak" a szokásos franciaautó-fóbiám van.

Ez ügyben szeretném a tanácsát kérni - melyik autó a legjobb választás ár/érték viszonylatban max. 3 millió Ft-ig? Esetleg van egyéb javaslata a fenti három modellen kívül?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv. András

Kedves András!

A Sharan/Galaxy/Alhambra trió szerintem elég megbízható, több is szolgál az ismeretségi körben évek óta. Típushibának számít, hogy a légtömegmérő elromlik, ebben az esetben gyengébb lesz a kocsi, de megy. A másik, hogy a váltó kihajtásnál a féltengelyről lejön a ricni, de akkor ott, azonnal megáll a kocsi. Ezen kívül nem nagyon van velük gond. Mondjuk a ricni lejövetele nem vicces, érdemes ránézni vásárlás után és ha kétséges, cserélni. Le nem beszélném róluk, mert ezek nem olyan rettenetes tételek, hogy nagyon fájna a kifizetésük. A három típus teljesen jó arra a célra, amire önnek kell, és az öt ülés mögött még mindig van csomagtartó, amire nagy szükség van három gyerekkel. Én meg merném venni. Az Espace-ra tényleg inkább az elektronikai anomáliák jellemzőek, az egyik ismerősöm folyamatosan szívott vele, a másiknak semmi baja nem volt. Opció lehet még a Toyota Previa, Toyota Avensis Verso is. A gyereküléseket bele kell próbálni, mert nem tudom fejből bele férnek-e, de szerintem igen.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.