Ha különbözik a férj és a feleség véleménye...

2013.02.12. 11:22

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

A feleségemmel autót szeretnénk vásárolni a helyzet az, hogy nagyon nem egyezik az elképzelésünk.. Kb 800000-1000000 ft lenne rá.

Fontos szempont a kis szerviz igény, használhatóság, tartósság, valószínű többet nem lesz pénz kocsira. Ennyi pénzért láttam jó állapotú renault megane-t, seat cordoba-t. mind kettő 2005-ös évjárat.

De ezek a feleségemnek nem tetszenek,, "túl nagy".. Neki inkább a citr. c3, peugeot 206, jönnek be... 10.000 km-nél többet nemnagyon mennénk vele egy évben, gyereke(ke)t oviba, bevásárolni, néha hosszabb túra.

Ezekről mi a véleménye? esetleg valami más? jobb?

Megtisztelő válaszát köszönöm
Üdv: Laci

Kedves Laci!

A Peugeot 206 3835 mm, a C3 3850 mm, a Mégane 4210 mm, a Seat 4290 mm hosszú, mutassa meg a feleségének a különbséget egy mérőszalagon, hátha az segít. A nagy autó nem itt kezdődik. Tényleg nem sértésnek szánom, és távol álljon tőlem, hogy bármi sértőt mondjak a feleségére, de ha vezetéstechnikailag jelent gondot egy ekkora méretű autó, akkor ott nem az autó méretével van baj, sokkal inkább gyakorlás vagy önbizalom kérdése a dolog. Az, hogy negyven centivel hosszabb dologban ülök teljesen mindegy vezetési szempontból. Autóban ez nem olyan nagy differencia, és a nagyobbnak a csomagtartója is nagyobb, ha nyaralásról van szó. Ennyi pénzért lehet venni egy tényleg jó Focus I-est az utolsó évjáratokból, az jobb, mint a Megane, de a Cordobáról sem beszélném le.

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.