Mennyire drága egy BMW fenntartása?

2013.02.13. 18:26

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

a feleségemnek szeretnénk egy megbízható, alacsony fogyasztású autót venni és hosszas keresgélés, tanakodás után az 1-es BMW-re esett a választása (2006-2008, 1.6 vagy 1.8 benzines). Ön mit gondol erről az autóról, jó választás lehet? Rengeteget megnéztem én is, és olyan 2.3-2.7 millió között van nem is egy, amit még én is szívesen elvezetnék, de nem vagyok benne biztos, hogy például a szervizköltségek mennyire keserítenék meg magát a tényt, hogy egy BMW-t vezetünk.

Köszönettel,
Norbi

Kedves Norbi!

Jó autó az 1-es BMW, de még mindig belengi márkát a kifizethetetlen szervizköltség legendája. Az 1-es nem 7-es BMW, a költségei sem azok. Tény, hogy nem az 1.3-as Suzuki Swift költségeivel kell kalkulálni, de nem fenntarthatatlan autó, és nem is elromlós fajta. Nem ismerem az anyagi lehetőségeit, ezért ajánlom, hogy a kopó alkatrészek árairól tájékozódjon az alkatrész-webáruházaknál, illetve nézze meg, hogy szeretné-e kifizetni a téli-nyári gumiszett árát, aztán eldöntheti, kell-e Önnek vagy sem. Nekem tetszik.

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.