Jó a Roomster, de kell a változatosság

2013.02.22. 10:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

Jelenlegi "feleség-kocsit" - egy kis Roomstert - szeretnénk lecserélni, és hasonló méretű autót szeretnénk, de ha lehet nem Roomstert (nagyon jó kocsi, de az ember szereti a változatosságot).

Mivel évek óta a második kocsi automata, így nagyon megszerette a feleségem is ezt az érzést, és következő autónak is olyat szeretne. Böngészem az oldalakat, és a szóba jött alternatívák Golf+, BMax, Roomster/Yeti, de nagyon rossz, hogy nincs egy olyan honlap ahol pl. lehetne szűrni automata sebváltóra és mondjuk összegre..., vagy van ilyen?

Milyen mini egyterű van még automatában? Eseteleg valami titkos favorit, akár 1-2 évesen, használtan? Nem ragaszkodunk nullkilométereshez, a mostani Roomstert is a Weltautónál vettük 1 évesen.

Üdv,
Attila

Kedves Attila!

A hasznaltauto.hu-n lehet szűrni automatára (az extrák között a bal felső) és árra is (legfelső sor, balról a negyedik). Magyarországon ezeknél a típusoknál nem fizetik meg az automata váltó felárát, és a magyarok ilyen autóknál egyáltalán nem, inkább csak a prémium kategóriában keresik. Németországban sokkal nagyobb a választék, Yetiből itthon 1, a mobile.de-n 762, Golf Plusból 8, kint 2200 darab van. Az én favoritom a Honda Jazz, nagyon jó autó, jól variálható az utastere, és van belőle automata.

Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.