2013.02.28. 10:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözlöm!

A párommal autóvásárlást tervezünk. Kb. egymillió forintunk van (átíratás, esetleges szervizköltségekre tettünk félre még ennek a felét). Az autót az esetek nagyon nagy részében Székesfehérváron belül használnánk munkára, ami annyit jelent: beül elindít, kliensnél megáll, tovább másik klienshez stb. Tehát, rövid távok, illetve hetente többször a várostól körülbelül 20 kilométerre lévő szülők meglátogatása. Egyelőre gyermektelenek vagyunk, de a kocsit hosszú távra vennénk, így két gyermekkel számolni kell.

A népítéletek alapján két autó típust néztünk ki:
1. Toyota Corolla 2002- 1,4 Benzin
2. Nissan Almera 2004- 1,5 Benzin

Ön szerint ezek a típusok megfelelően szolgálnak majd bennünket? A cél a gazdaságosság, praktikum, megbízhatóság. Esetleg gondolkodjunk dízel autóban?

Köszönettel: Gábor

Kedves Gábor!

Jó az Almera is, de a Corolla jobb, én azt vennék. Ezen modellek esetében biztos, hogy nem szükséges az 50 %-os tartalék, de jól gondolkodik, legalább marad pénz a téli garnitúrára is. A kérdéséből nekem úgy tűnik, hogy nem mennének annyit évente, hogy érdemes lenne dízelt venni, sokszor lenne hideg a motor, amit a benzines jobban tolerál, mivel hamarabb bemelegszik.

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.