Hülyegyerek-autót vennék

2013.03.02. 12:27

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Fellelkesedve a múltkori BMW-s cikkén, úgy gondoltam én is megosztom terveimet! 5 év 1,3-as, 98-as Escort után élvezni szeretném a vezetést:)! 26 vagyok, család még nincs, évi 10e km, 172 cm (utolsó égéstér miatt)!

Ebben kérek egy kis tanácsot! Összeg 8-900e Ft. Nem akarok nagy autót, nem kell modern technika, csak átlag autótól eltérő menetdinamika!

Amiket nézegetek:
BMW 318is
Honda Civic 1.6 VTi
Nissan Almera GTI (SR20DE)
Toyota Celica 1.8-2.0
Toyota Corolla 1.6 G6
Alfa 156 1.8-2.0 (látvány és érzelmi alapon)

Ezekből a legvalószínűbb a BMW és a Honda, tetszik a BMW-nél, hogy hátul hajt, sportos megjelenésű, és BMW. Ellenben kicsit félek megbízhatóságra és fenntarthatóságra tőle. A Honda a maga pörgős motorjával a japán szike, régi kedvenc! Az Almera GTI ritka nagyon errefelé, a Celica is nagyon tetszik a két kerek lámpával, a G6-os Corolla talán csak váltóban nyújt többet, az Alfa meg érzelmi alapon hat rám! Lehet, hogy ilyen "hülyegyerek" autónak tűnnek, de úgy gondolom, még kell egy kis élvezet a családi kombi előtt :)! Elég nagy a tanácstalanság, hogy melyik felé menjek, kérem, ha van tapasztalat bármelyikkel, ossza meg! Akár a TC stábon belül is! Egy kis élvezetes méregzsák lenne talán a legjobb:)!

Olvastam itt régebben egy ilyet és sokszor ez jut eszembe mikor autókat nézek: "Az autó megközelítésének érzése és a vezetés élménye, nehezen számszerűsíthető faktorok!"

Várom megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel: István

Kedves István!

-BMW 318is: jó motor, jó helyen hajt, sok alatt van sperr, ami hóban különösen jó, nem eszik sokat (8,5), a rozsdára kell figyelni, volt a feleségemnek is egy E36 kupéja, nekem pedig egy E30 kupé, egyikkel sem volt baj, pedig az E30 csapatós volt, annak állandóan nyomtam a szemét a téli éjszakákban. Nem olyan drága fenntartani, mint azt gondolják, hegyekben áll hozzá a bontott és utángyártott alkatrész.

-Honda Civic 1.6 VTi: nagy kedvencem a motor, forgatni kell, hogy menjen, de egy nagyon jó kocsi, sajnos sok volt a hülyegyerek-autó, és rengeteget rommá törtek, de utánajárással vagy kevés utánajárással, de nagy szerencsével találni még kevéssé törötteket.

-Nissan Almera GTI SR20DE: szintén jó autó, de gyakorlatilag nincs, itthon egyet sem hirdetnek, a mobilén hármat, abból is az egyikben rossz helyen van a kormány. Én csak egy feketét láttam itthon, ami a Bútor Robié volt. Nincs hozzá alkatrész, csak a Nissanban, az meg nem lesz olcsó.

-Toyota Celica 1.8-2.0: megbízható, jó kocsi, mint egy Toyota, ne rohadjon, amúgy sok baja nem lesz, meg ne legyen korábban ropira törött.

-Toyota Corolla 1.6 G6: mint autó jó, de nem találom benne az élményt, ez egy Corolla, az 1.6-os, 110 lóerős motorral sem túl fickós, nem is néz ki annak.

-Alfa 156 1.8-2.0 (látvány és érzelmi alapon): az Alfa vásárlás általában érzelmi dolog, a 156-os kombi nekem különösen tetszik még mindig, pedig már nem egy mai csirke.

Én BMW-t vennék, mert azt lehet gázzal kormányozni, de ez én vagyok.

- becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.