Lecserélném a Swiftemet

2013.03.19. 15:30

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

2000-es évjáratú swiftemet szeretném picit fiatalabbra cserélni! Igazából 2003-2005 közötti autókat néztem 4-600e ft között de nem tudok dönteni! Több típust is kidobott a rendszer: peugeot 206, renault thalia-twingo, daewoo kalos, opel corsa c, skoda fabia, hyundai getz, fiat panda-punto!

Az arany középutat keresném a megbízhatóság, fogyasztás, nagyság (lehetőleg 5 személyes legyen legalábbis papíron) tekintetében! Örülnék ha tudna adni valamilyen tanácsot és tippet hogy melyikkel érdemes és mivel tilos foglalkozni!

Budapesten használnám havi 500km-t és kb ugyanennyit vidéken! Az is fontos tényező, hogy milyen a korrózióvédelme mert az utcán parkolok és télen is használom az autót!

Válaszát előre is Köszönöm!

Kedves Dávid!

A 206-os jó kis kocsi, a váltója akadós, a hátsó futómű kicsit problémásabb, és a felújítása többe kerül, mint egy átlag kisautóé.

A Clio/Thalia műszakilag ugyanaz, megbízható, a Thalia óriási csomagtartóval rendelkezik. Nekem nem tetszik a hátulja okán, de ez Önt ne zavarja, ha kell a csomagtartó.

A Twingo és a Panda nagyon kicsi, jelképes csomagtartóval, a Twingo, ha jól emlékszem, még papíron is csak négy személyes, azokat kihagynám. Az Ön által felsorolt típusok egyikről sem beszélném le, de én egy Fabiát vennék, nem rohadós, egyszerű, mint Fekete Pákó, és minden bokorban van hozzá alkatrész. Szánja rá az időt, nézze meg az autókat élőben, mert úgy is Önnek kell, hogy tessék az autó.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.