Sportkocsit a mindennapokra?

2013.03.20. 16:55

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdv!

Párommal úgy döntöttünk, hogy eladjuk meglévő Ford Focus I-ünk, és más társ után nézünk. Remek autó, de valami fiatalosabbra, sportosabbra vágyunk. A legtöbbször csak ketten utazunk, fele részt városban, fele részt vidékre. A keret kb. 1 millió forint lenne, a jelöltjeim pedig: Toyota Corolla és Honda Civic (csakis 3 ajtós), BMW 316 Compact, esetleg egy Mazda MX5? Válaszát, tanácsait, ajánlását előre is köszönjük!

Kedves Kérdező!

A felsorolt autók közül az első háromból bármelyiket, ízlés szerint, de ne a legkisebb motorral, mert akkor nagy sportosság nem lesz. A Compactból például a 318ti már jó. Az MX 5 zseniális autó, kitűnő egyensúly, váltó, motor, nem romlik el. DE! Ha nincs másik autó, akkor sokszor lehet kényszerű, és ésszerűtlen kompromisszum. Nem fér bele semmi, az utastérben nincs pakolási lehetőség, nincs ajtózseb, a kesztyűtartója kicsi, a csomagtartója jelképes méretű, két normál méretű sporttáska fér bele, préselve. A fűtése olyan, hogy ötszáz méter megtétele után már kezdi fújni a meleget, és télen is lehet benne polóban utazni Ez nagyon szép, de ha ketten utaznak benne, a kabátjukat csak a kalaptartóra tudják tenni, és ilyenkor tényleg plafonig van rakva. Nekem is volt, de mindennapi járós kocsinak nem venném, még akkor sem, ha csak ketten használnák. Élményautónak készült, és annak kiváló is. Üljön bele, gondolja át, hogy mit vinne magával a mindennapokban az autóban, és helyezze el képzeletben egy MX 5-ben. Ha így sem érzi magát szűkösen, vegye meg bátran.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.