Benzines németet vagy japán dízelt?

2013.03.26. 13:24

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Feleségem autóját szeretnénk hamarosan cserélni, nagyjából a következő kritériumok alapján: két gyermek rendszeres mozgatása, elsősorban szedán kaszni, esetleg SUV, max 2,2 M keret. A családban "B" autó lenne, nem túl gyakran cseréljük, megbízható, kényelmes, biztonságos gépkocsit keresünk. Nincs egyértelmű álláspont arról, hogy benzin vagy dízel, típusfüggő. Szeretjük a dízel autókat, viszont kétségtelenül nagyobb a hiba rizikója. Az alábbiak merültek fel hasonló árkategóriában:

- Volkswagen Jetta 1.6 benzin, 2008-2009 körüli

- Mazda 6 2.0 dízel, 2006-2007

- Skoda Octavia 1.6 benzin illetve 1.9 dízel 2008-2009

- Nissan Qashqai 1.5 dci (tudjuk, hogy ez picit drágább)

Hosszú távon melyik modellel járhatunk a legjobban, illetve van-e más javaslata?

Válaszát előre is köszönöm,

Üdv,

Gergő

Kedves Gergő!

Ha városi csapatszállítás a cél, nem hiszem, hogy kellene egy dízel. Soha nem melegedne be rendesen és már le is állítja, utána visszahűl, megint megy egy kicsit, és így tovább. Qashqai nincs 2,2 millióért, azok inkább 2,5-nél kezdődnek, a dízel pedig még közelebb a 3 M-hoz, tehát ez kilőve, vagy pótolni kell a kerethez. A Skoda és a Jetta ugyanaz a technika, kiforrott, jó konstrukció. Igaz, a Jetta négy-, az Octavia ötajtós. Én egy Mazda 6-ot vennék, ötajtóst, de a többiben sem fog csalódni, ha azok jobban tetszenek.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.