2013.03.30. 12:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Rá vagyok gerjedve a Renault Fluence-ra. Vezettem is egy hosszabb úton az 1.6-os benzinest. tesztett. Azóta sem bírom elfelejteni, utánanézve 2.5 millió forint alatt van több 2-3 éves is a neten. Hosszabb távra lenne most célszerű gondolkodnom, ha autót veszek, úgy 6-8 évre. Nincs Renault-tulajdonos ismerősöm. Amúgy egy 11 éves 1.6-os F Astra kombim van, 270e kilométerrel (130-cal vettem 3 évesen). Szeretem, csak már nagyon unom és sokat kell vele szervizbe járnom. Szerinted lehet ilyen hosszú távon gondolkodni egy ilyen friss típussal? Mennyire lehetnek valósak a francia autóktol óvá intő népi közhelyek ebben az esetben? Legvégül pedig, ha lebeszélnél erről a kocsiról, szívesen venném az alternatív ötletedet!

Üdv

Kedves Kérdező!

Lehet a Fluance-szal hosszú távra gondolkodni, nem egy túlbonyolított autó, és nagy hely van benne. Egy Renault-szervizben dolgozó barátom elmondása szerint csak a kötelező szervizeken látják őket.

Az 1,5-ös dízelmotorral szerelt változatoknál volt a széria legelején egy kis probléma, de ez csak néhány száz autót érintett, és a gyár orvosolta a problémát. Mondjuk ennyi pénzért én mást vennék (Accord, Kia Ceed, Avensis), de ha ebbe szerelmes, akkor ebbe szerelmes, ízlés dolgában nem szeretném Önt meggyőzni, nagy baja nem hiszem, hogy lenne vele.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.