2013.05.03. 10:44

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Iskolába vonattal  illetve busszal járok (Budaörsre). A 3 átszállás miatt ez napi 3-3.5 óra télen sokszor 4 is. Pedig csak 13km-t a táv. Ehelyett szeretnék kocsival járni. A keret 350 ezer + (100 ezer átírásra és szervizre). Elvárásaim nincsenek a kocsival kapcsolatba. Nem kell nekem presztízs sem elektromos ablak vagy klíma. Nem zavar hogy karcos kopott. Az életkora sem fontos. Egyedül az, hogy minél kisebb költségből fenntartható legyen. Csak iskolába járásra használnám egymagam, így a csomagtartó sem érdekel. Gondolkodtam LPG- üzemű autóban, de mivel indításkor benzin kell, illetve az első 2-3 km-n, nem sokat takarítanék meg vele. 172cm vagyok 72 kiló eddig minden autóban elfértem. Mit javasolna? Főleg főúton mennék (70-80km/h) a takarékoskodás miatt a fővárost nem érintve. Mindenképp benzinest szeretnék az ilyen korú és árú dízelek majdnem mind kilehelték már a lelküket. Amik eszembe jutottak eddig: suzuki 1000cm3 vagy inkább 1300cm3? opel astra, corsa, peugeot 106, citroen saxo és még sorolhatnám . Köszönöm a segítséget,
István

Kedves István!

A Suzuki Swiftek hegyekben állnak, megbízható, soha el nem romló technika, ha lehet inkább 1.3-ast vegyél,  az ezressel sincs baj, de jobb ha négy henger van az autóban. A Suzuki esetében a rozsdára kell figyelni. Fölül nem rohad annyira, de az alján a küszöbök, hossztartók el tudnak ájulni, valamint a hűtő alatti kereszttartó. Jó lehet Papp Tibi nagy kedvence, a bakancs Micra, sokkal kulturáltabb, összerakottabb, mint a Suzuki. A Peugeot 106/Citroen Saxo is racionális választás, egyszerűek, mint Fekete Pákó, minden szerelő meg tudja javítani olcsón. Az F Astra, B Corsa is jó lehet a célra, nagyon nem lehet mellé lőni velük. Elég megnézni a népítéleteket.

Mindegyikre igaz, hogy a rozsdára kell figyelni az esetükben. Ennyi pénzért nem kell minden extrát elfelejteni, simán lehet klímás autód is.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.