Lehetőleg legkisebb futással kellene

2013.05.11. 11:42

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

A Budapesti körgyűrűn járok dolgozni mindennap 40 km oda 40 km vissza ezért szeretnék a benzinesem helyett valami extra kis fogyasztású dízelt. Egyéb utakkal kb. 2500 km-t tenne meg havonta.

A piacon szétnézve és a "nagyon okos hozzáértő" ismerőseim által a Ford Fiesta 1.4 tdci tűnne a legjobb választásnak de ebeen az árkategóriában jónak tűnik még az Opel Corsa CDTI, Fiat Punto, Suzuki Swift 1,3-as dízelei. 8-9 évesnél nem akarok régebbit és lehetőleg legkisebb futással kellene mert még nagyon sokat kellene vele mennem. A folyamatos karbantartási költséget is szeretném a lehető legkisseben tudni mert elég a naftát fizetni.

Üdv: Moncsi

Kedves Moncsi!

A Ford Fiesta nekem is szimpatikus. Ugyanaz a motor van benne, mint a 206-os Peugeot-ban, és a Citroen C2, C3-ban. A kis 1.3-as CDTI motorra is mondanak mindent, de az ismeretségi körömben fut nem egy, minden probléma nélkül. Itt egy kicsit megakadtam, "lehetőleg legkisebb futással kellene mert még nagyon sokat kellene vele mennem". Ez eddig rendben is van, de ne csak az órát nézze, az akárhonnan is vissza lehet tekerve. Próbáljon meg leinformálható futású autót venni, és ne ijedjen meg a 160-170 ezer fölötti kilométertől, a ki tudja honnan tekert 120 ezer rosszabb.

Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.