Női prémium helyett

2013.05.31. 11:10

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Városi használatra keresünk autót a barátnőmnek (a tömegközlekedés több ok miatt sem opció). Mivel évente kb. 2500 km-et tesz meg, mindenképpen benzinest keresünk. Több irányban gondolkodunk, elsősorban a megbízhatóság és a biztonság a fontos, de mivel prémiumautóból ülne át, a kényelem sem mellékes. Elsősorban ötajtósakat keresünk.

A keret kb. 1,5-2 millió Ft.

Három irányban gondolkodunk:
- A3 (ebben az esetben magasabb is lehet az ár)
- Corolla/Auris, i30/Ceed
- vagy esetleg egy öregebb prémium egymillió körül - ha találunk jól tartottat (hogy minél kevesebb pénzt tartsunk autóban)

Mit tegyünk? Józan választás a keleti kompaktokkal? Engedjünk a csábításnak egy A3-assal? Vagy esetleg vágjunk bele az ismeretlenbe egy öreg de jó autóval?

Üdv.
Péter

Kedves Péter!

A keleti kompaktokkal nem lőnétek nagyon mellé, megbízható jó autók. Én még számításba venném a Toyota Yaris-t vagy a Honda Jazzt is. Nem írtad, hogy a barátnőd milyen prémium autóból ülne át, de nyugodtan ültesd bele egy ilyenbe, nem lesz bántó a különbség, hacsak nem egy A 8-asból ül át. Ezek is jól össze vannak rakva, nem két évre csinálták őket. Ha mégis inkább egy idősebb Audi A3-ast szeretne a barátnőd, nyugodtan megvehetitek, ha találtok egy karbantartott példányt, bár szerintem jobban jártok egy Ceed/Jazz/Yaris-al. Jó tanácsként annyi, hogy vétel előtt mutasd meg neki az autókat, ültesd bele, tetszik-e neki, mert a lányok másként látják az autókat, nekik az a lényeg, hogy tiszta legyen meg fényes.

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.