Nagyobb egyterűt vennék

2013.06.01. 15:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt nepperűző,

Szeretném 8 éves Honda FRV-nket lecserélni egy 3-5 éves, viszonylag keveset futott nagyobb egyterűre kb 5,5 milliós árig. Tetszene a Toyota Previa, de nálunk csak 2005-ös évjáratig kapható relatíve magas futásteljesítménnyel. A Toyota Sienna csak szürkeimportban létezik és iszoníúan drága. A Kia Carnivalból is csak egy-két példány van a hasznaltauto.hu-n, és azok is magas futásteljesítményűek. A Chrysler Voyagernek nincs túl jó híre bármennyire is kényelmesnek és tágasnak tűnik. Mi lenne a javasolt megoldás? Ford Galaxy, vagy próbáljak az USA-ból behozni és gázüzeművé alakíttatni Honda Odysseyt, Toyota Siennát vagy Nissan Questet?

Mire érdemes figyelni az Önök által javasolt típusnál?

Segítségüket előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel,
Szilárd

Kedves Szilárd!

Nem csak nálunk, máshol sincs 2005 után Previa, mivel sajnos nem gyártották tovább. A Kia Carnivalhoz nem volt még szerencsém, de a megdöbbentő az, hogy semminek nincs ilyen értékvesztése, mint ennek az autónak. Külföldön is "szinte ingyen" dobálják az ember után. A Galaxy jó választás, Sharanból, Alhambrából 2010-ben még a régi, 2000-től gyártott kasztni van, csak 2011-től jött az új, az meg 20 ezer eurónál kezdődik. Én vennék egy patika állapotú 2004-2005-ös, 200 ezer alatt futott Previát, annál a futásnál már pont be van járatva, maximum nem költi el az összes pénzt, mi baja lehet?

Sok sikert!
becsületesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.