Corsa helyett nagyobbat. Mi legyen az?

2013.06.15. 15:18

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt szerkesztőség!

Olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy gyerkőc érkezése miatt a jelenlegi autónk kicsivé vált (Opel corsa c 2001). Autóvásárlásra adtuk a fejünket, és itt megállt a tudomány. Következő autónak mindegy lenne, hogy kombi-e vagy sem, csak normálisan elférjünk benne akár 2 kisgyerekkel is majd. Amiket szeretnék az az, hogy jóval több akarat legyen benne, mint a kemény 61 LE-s corsában, és ha már másikat veszünk, akkor legyen azért megpakolva kényelmi és nem kényelmi extrákkal. Árban kb. 1.7 1.8MFT-ig tudunk elmenni.

Amiket nézegettem eddig, nem tudom, hogy egyáltalán jó úton járok-e: Volvo s60; s80 2005-ig bezáróan, illetve Ford Mondeók. Audikat nem nagyon szeretjük, Opelt meg nem vennénk még egyszer. Ezekről valami tanácsot tudnak-e adni, illetve más típusok, amikkel jól járhatunk esetleg, és a fenntartásuk sem rúgja ki a plafont.

Előre is köszönöm a választ!

Kedves Balázs!

Ennyi pénzért már sok lehetőség kínálkozik. Jó lehet a Volvo S 60 is, de ezen kívül még megfontolnám a következőket is: Skoda Octavia, Mazda 6, Toyota Avensis, Honda Accord, Ford Mondeo, VW Jetta. Ha ezekből vesz egy benzineset, nagy zsákbamacskát nem vesz, műszakilag kiforrott autók, és jellemzően problémamentesek, ha karbantartják őket.

A Corsa után némelyikben úgy fogja magát érezni, mint egy táncteremben, a kis Opelhez képest szinte mind "fullos", és nem kell kikapcsolni a klímát, ha jön az emelkedő vagy előzni szeretnénk.

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.