Villantós céges kocsit keresek

2013.06.24. 15:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Kicsiny családi vállalkozásunk úgy áll, hogy pár hónapon belül muszáj lesz egy autó amiről azt olvassák le, "hogy ez igen!" és már hozza is az üzletet. Na most a problémám az, hogy fogalmam sincs melyik típus megbízható, melyiknek van csomagtere (csak kombi jöhet szóba) és van elég minőséget sugalló hatása.

Amiken gondolkodtam az a mercedes w203, audi A6 C5-ös széria és volkswagen Passat V. Az ár elmehet 1,5 - 2 millióig. Kit szeressek? Ki bírja a strapát úgy, hogy már megvételkor nincs benne 3 millió km? Vagy ne legyek telhetetlen?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv.: Tamás

Kedves Tamás!

Olyan autó amire ránéznek és hozza az üzletet nincs. Nem hiszek ebben, mert sok üres zsebű pojáca ül drága autóban, aminek a tulajdonosa egy bank, és közben eljátssza a Csekonits bárót. Az ön által felsorolt autók már nem kifejezetten "megjelenős" autók, amiknek a megpillantásakor az "ez igen" jutna az emberek eszébe. Egy jó állapotú még mindig szép és jó lehet, de készüljön fel rá, hogy sok lelakott példányt fog találni. A Mercedesnél a rozsdára kell figyelni, a sárvédőíveken, ajtók élén, illetve a csomagtérfedélen, a rendszámtartó műanyag keret alatt szokott rohadni. Az Audi A6-osból manuális váltós, 1.9-es TDI motorral szereltet vennék, a 2.5-ös V6-ost kerülném, különösen a 150 lóerőset. Tíz litert eszik, elkopik a vezérműtengelye, adagoló, turbó bajai vannak. Nem lehetetlen, hogy talál egy jót, de az ellenkezője sem.

Van ismerősömnek egy hibátlanul működő, de ismerek igazi pénztemetőt is. A Passat aztán már tényleg nem az az autó, amitől bárkinek lecsúszik a bugyija. Egy tíz éves prémium autó nem a sikerességet sugározza, és nem emiatt kezelik majd komoly üzleti partnerként. Ha mégis, akkor az adott illető nem komoly ember. Ha ezekből vesz egy kicsit lepattantabbat, akkor a "villantani akarok, de csak erre a szarra volt pénzem" üzenetet közvetíti. Ha valamit ki szeretne fejezni az autójával, akkor rossz irányba tapogatózik. Vegyen egy Toyota Avensist, egy Volvo V70-est vagy valami hasonlót, akkor sokkal inkább fogják komolyan venni, mert ezeket az autókat a már lenyugodott, megfontolt emberek veszik.

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.