Scenicet vennék, dízelt

2013.07.12. 11:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Szeretném a segítségedet kérni. Renault Scenicet szeretnék venni a kis családnak, 1.5 dci vagy 1.9 dci-ben gondolkozom. Nekem a kisebb is elég lenne, lévén hogy az 1.2-es Thaliából átülve minden rakéta. Sok korrekt hirdetést láttam, ám mégis kicsit aggódom. Először is véleményed szerint el kell, hogy rettentsen az a tény, hogy az autó mondjuk 9 éves és 160 000 km van benne? Sajnos nem vagyok jártas abban, hogy egy ilyen dízelnek mit jelent ekkora km állás, mennyire van még ebben mondjuk + 100 000? Kérlek nyugtass meg, hogy az ilyesféle autókban azért még van kraft, és nem fog lerohadni a családdal az úton. Szerény számításaim szerint évente nagyjából 8-9000 km teszünk meg, szóval nem vagyunk nagy útfalók.

Előre is köszönöm a segítséged!

Üdv: Mókus

Kedves Mókus!

Az 1.5 dci motor egy érdekes kérdés, sok panaszt hallani a befecskendező rendszeréről. egy ismerősömnek 60 ezer kilométernél tönkrement (mindig kúton tankolt), van akinek 300 ezernél sincs semmi baja. A 30 ezres olajcsere periódus, ha betartják, sorra teszi csapágyassá a motorokat, sorra mennek tönkre a turbók. Egy másik ismerősnek 190 ezer van az autójában, semmi baja, igaz ő 10 ezrenként cseréli az olajat. Egy barátom Renault szervizben dolgozik, ő is megerősítette mindezt, amelyikben sűrűn cserélik az olajat annak semmi baja, amelyikben 30 ezrenként, az van, hogy még a 150 ezret sem bírja ki. A kilenc éves autónak nem sok a 160 ezer kilométer, de biztos, hogy annyi van benne, és nem a duplája? Vásárlás előtt (és nem utána!), érdemes leinformálni a megvásárolni kívánt autót. Azért írtam, hogy nem utána, mert bár egyértelműnek tűnik, mégis van néhány ember akinek nem az. Érkezett pár levél a szerkesztőségbe, hogy vásárlás után ellenőrizték le az autót, és csodálkoztak, hogy átverték őket, ez is rossz, az is rossz, a kilométer sem stimmel. Ha csak ilyen keveset mentek, én biztos, hogy benzinest vennék, mert amúgy jó a Scenic.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.