Mindhárom japán, mindhárom jó

2013.07.26. 12:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autóvásárlás előtt állok, 4 ajtós japán szedánt keresek 98-2001 évjárat körülit, max 600000-ért. Három típus jött szóba: Mitsubishi Lancer, Toyota Corolla, és Mazda 323.

Lancer mellett szól a bő felszereltség és az elegáns megjelenés a krómkeretes hűtőmaszkkal. A Corollák ennyiért fapadosak, és a megjelenésük is kevésbé látványos a fényezetlen lökhárítókkal és tükrökkel, viszont van belőlük bőven, az alkatrész és a szerviz is olcsóbb, ráadásul 1,4-es motorja is erősebb mint az 1300-as Lancer. A 323 pedig félúton van a Lancer és a Corolla között: jól néz ki, nem is fapados, nem is túl ritka, nem is erőtlen (1500-ös motorral).

Melyik lenne a legjobb választás a 3 közül?

Kedves Kérdező!

Ez tényleg nehéz kérdés, mert mindhárom autó nagyon jó, nagyon megbízható fajta, igazából a kötelező szervizeken kívül, csak rendkívüli esetekben kell rájuk költeni. Bármelyiket nyugodt szívvel ajánlanám. A három közül a Corolla formája a legmegosztóbb, a szép szót nem merném rá használni, de kitűnő autó. Édesapámnak is ilyen van, és elég eseménytelen öt évről tudna beszámolni. Ezek közül egyet kiemelni szerintem nem lehet, én elkezdeném nézni mindhármat, és amelyikből a legjobb állapotút találnám, azt venném meg.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.