Autópályára dízelt vagy benzinest?

2013.07.28. 13:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Úgy alakult, hogy munkám végett havi 3000 km-t kell autóznom, főleg autópályán. Olyan autót keresek 2-3 millió Ft között, amire nem kell ráköltenie az embernek a gatyáját (több százezerért cserélni az alkatrészeket) és gazdaságosan üzemeltethető (nem fogyaszt sokat, <6,5l). Van egy Yarisunk, azt a feleségem használja, de azzal nem indulnék családi nyaralásra, szóval jó lenne ha az autómnak minimum 350 l-es csomagtartója is lenne. Néztem dízelt és benzinest, Aurist, Corollát, Civicet, Ceedet, Octaviát, szóval sok mindent, de nem tudok dönteni. Mindegyikről van jó népítélet és pocsék is.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözelettel:
PZ

Kedves Kérdező!

Jó az irány, olyan autókat nézett, amiket én is megvennék. A felsorolt autók közül a Corolla, az Octavia és a Kia Ceed a legszimpatikusabb, mindegyik nagyon megbízható, megfelelő helykínálattal, alacsony fogyasztással. Havi háromezer kilométernél már célszerűbb a dízel autó, mint a benzines. Én egy Kia Ceed 1.6 Crdi kombit vennék, annak nagy a csomagtere is, jól is megy, keveset is fogyaszt.

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.