Mazda 6 vagy Focus II?

2013.08.02. 11:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Gyermek érkezése miatt aktuálissá vált az autóvásárlás. A keret kb. 1,5 M jó magyar forint (ha lehet akkor már átírással, első szervizzel együtt).

Két típus jött szóba eddig: Mazda 6 első szériás illetve Focus II kombi.

A Mazdáknál ahogy látom inkább dieselből van nagyobb kínálat, és utánaolvasva elég sok a probléma a facelift utáni dieseleknél a részecskeszűrű (DPF) működésével.

Az éves használat pesti rokonlátogatásból, bevásárlásból, illetve 2-3 hetenkénti autópályás (BP-Miskolc) utazásból jönne össze.

Kérdésem annyi lenne, hogy Ön szerint a fenti összegből melyik a jobb választás, és melyik motort ajánlaná az adott típushoz?

Válaszát köszönöm!

Üdvözlettel
Attila

Kedves Attila!

A Focus II nem véletlenül olyan népszerű, jó a futóműve, nem elromlós fajta, ideális családi autó. Nagyon jó autó a Mazda 6 is, a mai napig jó a formája, de sajnos kevés a tényleg ismert futású autó, a szerviz múltjukról sem tudni semmit, így a várható költségekkel sem lehet kalkulálni. Ha nem mennek különösebben sokat, akkor jobb lehet egy benzines. A várható kevesebb komplikáció és szervizköltség kiegyenlíti a tankoláskor magasabbnak érzett üzemeltetési költségeket. Mindkettő nyugodt szívvel ajánlható, azt vegyék a kettő közül, amelyikből ismert előéletűt vagy jobb állapotút találnak.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.